Международната федерация по тенис (ITF) ще се придържа към съществуващия

...
 Международната федерация по тенис (ITF) ще се придържа към съществуващия
Коментари Харесай

ITF няма планове за промяна на формата на Купа Дейвис

 Международната федерация по тенис (ITF) ще се придържа към съществуващия формат на Купа " Дейвис ", макар че приключи партньорството си с капиталовата компания " Космос ", което докара до възобновяване на системата на осъществяване на отборния шампионат за мъже, сподели президентът на централа Дейвид Хагърти пред организация " Ройтерс ". 

Преди към месец ITF заяви, че е прекратила партньорството си с " Космос ", зад която стои някогашният футболист на Барселона и националния тим на Испания Жерард Пике. 

През 2018 година Пике и ITF оповестиха, че подписват 25-годишен контракт на обща стойност 3 милиарда $, като главната цел беше да се възроди шампионатът за купа " Дейвис " и да се обезпечи благополучието на тениса, като се обезпечат изгода за играчите, обособените национални федерации, спонсорите и малките екрани. 
 Министър Весела Лечева се срещна с президента на ITF Министър Весела Лечева се срещна с президента на ITF
От 2019 година форматът на Купа " Дейвис " беше изменен и шампионатът, който е учреден през далечната 1900 година, завършваше с едноседмичен шампионат сред 18-е най-хубави тима в света. През 2022 година конкуренцията претърпя нова промяна и във финалната му седмица участваха осем състава. 

Тази година груповата фаза ще се организира в четири града от 12 до 17 септември с присъединяване на 16 отбора, като осем тима ще продължат към елиминациите в Малага (Испания) през ноември. 

" Много сме удовлетворени от формата, който имаме. Ако се върнем към остарелия, там главният проблем е, че играчите ще би трябвало да се ангажират с четири седмици в годината, с цел да вземат участие ", сподели Хагърти. 

" Преди те не знаеха къде ще играят, не знаеха седмиците, в които играят, и не знаеха кои са противниците им. Това беше една от главните аргументи да преминем през съвещания и да създадем измененията в изданието от 2019 година. Харесва ни, че към този момент всичко е ясно. Искаме да сме сигурни, че имаме най-хубавите играчи, които вземат участие и че имаме почитатели на корта и почитатели по целия свят ", добави той. 
 Президентът на Международната федерация по тенис идва в България Президентът на Международната федерация по тенис идва в България
" Миналата година мачовете бяха излъчени допълнително от 200 страни, тъй че означаваме всичко това и подсигуряваме, че продължаваме да усилваме силата на конкуренцията ", сподели още Хагърти. 

Базираната в Лондон ITF съобщи предишния месец, че разполага с финансови благоприятни условия за осъществяване на надпреварата през 2023-а, а Хагърти добави, че организацията е в " устойчиво финансово състояние " макар края на договорката с " Космос ". 

" Бордът възнамерява провеждането на Купа " Дейвис " с " Космос " или без " Космос ". Така че продължаваме напред. Връзката ни с АТП е една от измененията... тъй че явно ще работим с тях, с цел да намерим способи да подобрим конкуренцията, тъкмо както вършим всяка година. Ще продължим да намираме положителни сътрудници, съидейници и спонсори ", сподели президентът на Международната федерация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР